top of page

Politika privatnosti

PA PRODUCTION

ПОЛИТИКА О ЗАШТИТИ ПРИВАТНОСТИ
(дигиталне услуге)

 

Објављено:  25. августа, 2019 године

Ефективно: 15. септембар, 2019 године

 

Хвала Вам што користите услуге ПА ПРОДУКЦИЈА! Овде ћемо Вам објаснити како сакупљамо и користимо податке и на који начин рукујемо са Вашим личним подацима када користите нашу Веб страницу, нашу Е-продавницу, софтвер и услуге (“Услуге”). За више информација и детаља, посетите нашу страницу Често постављана питања. 

 

Шта и како

 

Ми сакупљамо и користимо следеће информације како бисмо Вам пружили, унапредили, заштитили и промовисали наше услуге.
 

Информације о корисничком налогу.  Ми прикупљамо и повезујемо са Вашим корисничким налогом инфромације које нам Ви пружате када креирате или је за Вас креиран кориснички налог, надограђујете тип услуге (економик , бизнис или VIP пакет), постављате заштиту Вашег налога користећи личне податке (име, презиме, е-пошта, број телефона, податке о плаћању и физичку адресу).

 

Ваше ствари. Наше услуге су креиране да буду једноставне и персонализован начин да креирате свој дневни, недељни или месечни јеловник на различитим платформама (персонални рачунар или путем андроид апликације за мобилне уређаје), да имате увид у претходне поруџбине, као и потрошњу, поене за програм лојалности или друге услуге које Вам буду понуђене. Да бисмо то учинили могућим и доступним, ми чувамо, обрађујемо и преносимо Ваше ствари, заједно са информацијама који су са тим у вези. Ове повезане информације укључују Ваше податке о корисничком налогу који  чине лакшу комуникацију и дељење Ваших ствари (рецензије и оцене јела)  са другима, као и корисничку активност. 

 

Колективни налог.  Колективни налог се односи на креирање налога за клијента, преко ког ће се логовати сви остали корисници у оквиру једне организације. Ми ћемо за тај налог везати остале појединачне налоге корисника, који уносом е-поште могу позвати друге кориснике да користе наше Услуге.

 

Сви подаци се чувају на два сервера, једном лоцираном у Србији и другом серверу (резервно складиштење података) у Швајцарској. 

 

Коришћење података.  Ми прикупљамо податке на који начин користите наше услуге, као и периоде учесталости, укључујући акције које предузимате у вези са Вашим налогом, измене е-поште, броја телефона, креирање дневног, недељног или месечног јеловника.  Добијене информације коирстимо да пружамо, унапредимо , промовишемо наше услуге, а да истовремено штитимо и чувамо податке електронских сервиса ПА ПРОДУКЦИЈАа.  Молимо Вас да консултујете нашу страницу за Чест постављана питања за детаље како користимо Ваше податке. 

 

Подаци о уређају.  Такође, прикупљамо податке о уређају који користите за употребу наших електронских услуга. Ово укључује ИП адресу, тип претраживања, тип уређаја, веб страницу коју сте користили пре долажења на нашу адресу. Ваши уређаји (у зависности од њихових подешавања) такође могу трансмитовати информацију о локацији где се Услуге користе.  На пример, користимо информацију о локацији да детектујемо злоупотребу корисничких налога или да идентификујемо багове у самом систему, платформи или нашој веб страници. 

 

Колачићи и друге технологије. Ми користимо технологије као што су колачићи и пиксел привеске (pixel tag) како би пружали, унапредили, заштитили и промовисали наше Услуге. На пример, колачићи нам помажу са стварима као што су памћење вашег корисничког имена приликом следеће посете, разумевање начина на који користите наше услуге и да унапредимо Услуге засноване на тим информацијама. Ви свакако можете подесити претраживач да не прихвата колачиће, али то може ограничити Вашу могућност да на адекватан начин користите наше електронске Услуге.  Такође, ми можемо ангажовати трећу партију  да поставља колачиће и сличне технологије како би се промовисале услуге ПА ПРОДУКЦИЈАа.

Маркетинг.  Ваши лични подаци се никада неће делити са другим правним и физичким лицима у сврхе маркетинга. У случају навођења Вашег личног имена или имена фирме, ПА ПРОДУКЦИЈА ће писмено тражити званичну дозволу за употребу наведених података, претходно дефинисаним захтевом за употребу података. Можете у било ком тренутку да опозовете дозволу за употребу података у смислу референце клијената као и да обришете кориснички налог за употребу наших електронских сервиса. 

 

Основе за обраду података.  Ми прикупљамо и користимо  Ваше личне податке како је горе навеено како бисмо Вам пружили Услуге на безбедан и поуздан начин. Такође, сакупљамо личне податке за легитимне потребе нашег пословања. Уколико је обрада намењена у друге сврхе, ми ћемо од Вас претходно тражити писмено одобрење за даљу употребу Ваших података. 

 

Са ким

 

Ми можемо у неком тренутку  да поделимо информације и податке на начин на који је доле описано, али Ваши подаци НИКАДА неће бити на берзи података, нити бити продавани оглашивачима или трећим-странама. 

 

Други који раде за/са ПА ПРОДУКЦИЈА д.о.о.  ПА ПРОДУКЦИЈА користи проверене и легитимне пружаоце услуга (на пример, пружаоци услуга техничке подршке и ИТ сектор), који нам помажу да пружамо, унапређујемо, штитимо и промовишемо наше Услуге.  Ова лица ће имати приступ Вашим подацима како би обавили послове у наше име и МИ, ПА ПРОДУКЦИЈА, ћемо бити одговорни на који начин ће се руковати Вашим подацима, према нашим инструкцијама.  Листа трећих-страна од поверења које користимо за обраду Ваших података ће Вам у сваком тренутку бити доступна, а за детаље видите одељак Често постављена питања.

Други корисници. Наше Услуге приказују информације унутар организације као што су Ваше име, односно име на Корисничком налогу, фотографију коју сте одабрали за кориснички налог,  е-пошта  са којима желите да поделите корисничка искуства, односно рецензије и препоруке за наше услуге. 

Када  се региструјете за коришћење услуга ПА ПРОДУКЦИЈАа са е-поштом који је у власништву Вашег послодавца или организације, можемо да помогнемо нашим колабораторима и администраторима да Вас пронађу у систему и Ваш тим чинећи Ваше основне податке доступним - Ваше име, име фирме, фотографију корисничког налога и е-пошту. На овај начин се омогућује синронизација са Колективним налогом који је ПА ПРОДУКЦИЈА креирала за Вашу организацију. 

 

Друге апликације. Имате могућност да одаберете да ли желите да се повежете са другим апликацијама као што су PayPal, GoogleWallet, Visa i MasterCard апликације за обраду трансакција. Уколико се одлучите да користите наведене апликације, пристајете на размену података о Вама и података у вези са корисничким налогом. Подсећамо Вас да ове треће-стране имају сопствене политике приватности и услове коришћења њихових услуга, те ће употреба Ваших података бити подложна и управљана њиховим политикама приватности и заштите података.

 

ПА ПРОДУКЦИЈА Администратори. Уколико сте корисник Колективног налога, Ваш администратор може имати приступ и контролу над Вашим корисничким и Колективним налогом. Молимо Вас да контактирате Вашу организацију у вези са интерним политикама о размени  и заштити личних података.

 

Републички органи.  Можемо да пружимо информације трећим странама уколико за то постоји разумна основа и сматра се неопходним, али у том случају мора постојати налог од надлежног судије и у том случају захтев мора бити: а) у складу са применом наведеног закона и правним деловањем,  б)спречава злоупотребу имена, бренда и услуга ПА ПРОДУКЦИЈАа и наших корисника., в) заштити права ПА ПРОДУКЦИЈАа, имповину, безбедност и интерес ПА ПРОДУКЦИЈАа. 

 

Чување Ваших података је од критичног значаја за нас и ми се тога врло одговорно придржавамо. Верујемо да ће Ваши лични подаци  и подаци о нашим Услугама које користите на својим електронским уређајима  бити једнако добро чувани и имати правну заштиту као код нас.  Придржаваћемо се законских оквира када примамо захтеве и када будемо одговарали на захтеве Републичких органа на најстрожи начин јер они морају:: 

 

  •  Бити транспарентни

  • Штитити све кориснике електронских услуга ПА ПРОДУКЦИЈАа

  • Пруже проверене и валидне услуге на основу којих је захтев поднет. 

 

Ми ћемо објавити Извештај о Транспарентности као део наше посвећености о томе када и како републички органи захтевају информације од нас. Овај извештај ће садржати све детаље и бројеве захтева које будемо добили од републичких органа. Охрабрујемо Вас да посетите наш одељак Захтев републичких органа за приступ подацима о употреби електронских услуга. 

 

Како

 

Безбедност. Ми имамо тим који је посвећен чувању Ваших података на безбедан начин као и тестирању наших електронских услуга на дигиталну рањивост. Такође, ми ћемо наставити да радимо на појединостима како бисмо безбедно чували Ваше податке, као што је енкрипција података. Користићемо аутоматске технологије које детектују злоупотребу Вашег налога и Ваших података, као и малициозно понашање које може угрозити наше Услуге, репутацију и бренд ПА ПРОДУКЦИЈАа, Вас и других корисника. 

 

Корискничке контроле.  Имате право да приступите, преузмете, измените све ваше личне податке приликом пријаве на ваш налог и у подешавањима применти жељене акције. Такође, можете да ограничите налин на који ми прикупљамо и користимо Ваше податке са Вашег корисничког налога.

Задржавање података.  Када креирате кориснички налог са нама, ми ћемо чувати податке и измене на корисничком налогу докле год Ваш налог постоји, како бисмо Вам пружали услуге. Уколико обришете кориснички налог, ми ћемо покренути захтев за брисање Ваших података након 30 дана. Да бисте сазнали више о овоме консултујте нашу страницу Често постављана питања. Како год, треба да знате да: 1) постоји период предвиђен за чување и брисање података са наших сервера и резервног складишта; 2) да можемо чувати информације како би биле у складу са нашшим правним обавезама, разрешења евентуалних спорова, као и примену наших  споразума. 

 

Где

 

У Србији и Швајцарској.   Како бисмо пружили Услуге, ми ћемо чувати, обрађивати и преносити податке у Србији и Швајцарској. У Србији се чувају сви подаци, док се резервене копије складиште на безбедном серверу у Швајцарској. Разлог зашто смо одабрали Швајцарску као дестинацију за чување података јесу најстрожи закони који се тичу заштите приватности корисника наших услуга и на који начин је дозвољено тим подацима руковати, те се тиме ограничава злоупотреба личних података. Сви Ваши подаци користе додатну енкрипцију и друге мере заштите. Такође подаци су заштићени уговорима између нас и предузећа са којима сарађујемо. За све спорове надлежни су судови у Београду и Женеви. Сва додатна питања нам можете упутити на office@paprouction.rs

 

Измене

 

Ви сте укључени у реорганизацију, спајање, аквизицију наше имовине, Ваши подаци могу бити трансферовани у склопу тог уговора. Ми ћемо Вас обавестити путем поруке или на е-пошту коју сте користили приликом регистрације Вашег корисничког налога  и детаљно објаснити која акција се предузима, тада ћете имати опцију да одаберете да ли желите или не желите да наставите да користите Услуге ПА ПРОДУКЦИЈАа. 

 

С времена на време ћемо ажурирати нашу политику приватности и објавити најсвежију верзију на нашој интернет страници. . Уколико ревизија на било који начин умањује Ваша права, бићете обавештени о томе. 

 

Право на контролу и приступ Вашим подацима

 

Ви имате контролу над Вашим личним подацима и на који начин се они прикупљају, користе или деле. На пример, имате право да: 

 

  • Обришете или уклоните све или делове  података. 

  • Измените или исправите личне податке. Мпжете управљати својим корисничким налогом и садржајем, такође неким Вашим личним подацима, кроз опцију Подешавања. 

  • Приступите и преузмете своје податке.  Можете преузети копију својих података у одређеном формату. Такође, можете тражити копију Ваших личних података које сте нам пружали у току коришћења Услуга. 

 

Контакт

 

У сваком тренутку нас можете контактирати путем телефона или мејла који се налазе на нашој интернет страници или office@paproduction.rs Уколико нисмо у могућности да одговоримо на Ваше питање имате право да контактирате локалног Заштитника  права грађана или надлежно републичко регулаторно тело. 

bottom of page